,

Quan canviar el calçat?

Quan canviar de calçat?

Avui he decidit escriure sobre aquest tema per un motiu. Les lesions!.

En aquest escrit et parlo exclusivament de la meva experiència com a entrenador, ja que per desgràcia m’hi he trobat en algunes ocasions amb alguns esportsites. I és que un dels moments en el que solen apareixer lesions és quan canviem de calçat. Millor dit, quan canviem dràsticament de calçat. Hi ha molts tipus de calçat, un més volador, un altre amb més amortiguació, amb més o menys drop, altres per a pronadors, un per asfalt, un altre per trail…i així una podriem fer una llista infinita.

Hem de partir de la premisa que un calçat no lesiona per si sol, el que lesiona és l’excés de carrega, o la falta d’adaptació, i és que un canvi en el calçat  suposa un canvi en tota la teva biomecanica de la carrera, i no només de les teves cames sinó de tot el cos!. Si segueixes aplicant la mateixa càrrega és provable que apareguin sobrecàrregues o lesions.
Per tant, el primer consell que et donaré és que consultis al teu entrenador o podòleg que et vols canviar el calçat i quin és el més adequat pel teu cas i per a la teva planificació.
En segon lloc et recomano és que facis el canvi de calçat en moments en el que no apliquis massa càrrega d’entrenaments, per exemple en l’inici de la temporada . En etapes en les que apliquis més càrrega d’entrenamet procura quedar-te amb el model amb el qual has estat entrenant les últimes setmanes i mica en mica ves intorduïnt el nou calçat.

D’aquesta manera evitaras lesions

Espero haver-te ajudat i comenta!

0 comentaris

Deixa un comentari


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *