Per què et lesiones?

Per què et lesiones?

Quan comencem a entrenar, i sobretot quan ens ve aquesta falera per començar fer esport, és freqüent caure en les lesions. Per què ens passa això?? Doncs molt probablement perquè estàs abusant del teu cos, aquest està

rebent un estrés del quan no n’està adaptat. Em refereixo a lesions per sobreús, no per accidents.

Pensar que com més fem serà millor pel nostre cos és un error en el que hi hem caigut molta gent . Ara ja fa uns 15 anys que vaig començar a córrer, recordo que en prou feines podia mantenir els 6min/km i cada dia que sortia ho donava tot, ni tan sols feia escalfament, sortia de casa a full gas.

En aquell moment hagués pagat una fortuna per què algú em digués què havia de fer . I amb aquest escrit pretenc que no caiguis en el mateix error.

El que vull que quedi clar és que si et lesiones és perquè alguna cosa no estàs fent bé, estàs aplicant una càrrega excessiva i que el teu cos no pot assimilar. I creu-me que, una vegada entres al cercle viciós de les lesions és molt i molt dur sortir-ne. No només a nivell físic sobretot a nivell psicològic.

Llavors ve quan comences a moure’t, cercar informació, anar a diferents fisios, osteopates, canviar-te les bamves, fer-te unes plantilles, anar al biomecànic per què et posi la bici a lloc…etc etc… I tot acaba sent culpa d’una mala planificació.

De vegades, en esportistes d’elit la linia entre aconseguir un rendiment òptim i lesionar-se és molt fina però no hauria de ser així per un esportista  principiant / amater.

Què has de fer doncs?

El primer que has de fer és gaudir del què fas i entendre que la millora  arribarà a llarg termini. No pots marcar-te objectius per sobre les teves possibilitats i sense saber quin és el teu estat físic.

En segon lloc tenir clar que el cos necessita un temps d’adaptació, i que per tant has de construir la casa pels fonaments. Per això és de vital importancia fer-te una planificació, o bé contractar un professional per què ho fagi.

Si tot i així recaus en lesions acudeix a un professional, un metge o un fisioterpeuta.

 

Espero haver-te ajudat.

Escriu-me les teves experiències amb les lesions.

 

0 comentaris

Deixa un comentari


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *