, , ,

Per què és important entenar a baixes intensitats?

Per què és important treballar a baixes intensitats?

 

Segurament hauras sentit a parlar que per optimitzar el nostre rendiment cal fer entrenaments a intensitats altes, series, fartleks..etc. Però això dependrà en gran mesura, del moment que estiguis de la temporada.

Quan començo a entrenar a algú és freqüent que em pregunti per què cal entrenar a baixes intensitats? En certa manera pot semblar que tingui certa lògica qüestionar- s’ho, ja que quan competim ho solem fer a intensitats altes.De totes maneres he de dir-te que no tot és el que sembla,  hi ha una sèrie de aspectes que hem de tenir en compte i que fan necessària treballar a intensitats baixes ( entre 55 i 70% del VO2max):1. Adaptació als nous estímuls, El treballar aquestes intensitats sol donar-se en els primers mesociles de la temporada, i per tant cal no sobreentrenar. Els entrenaments a intensitats més hauràn de planificar-se més endavant.
2. Automatització del gest. El nostre cervell aprèn i està receptiu a aprendre el gest tècnic (important pels qui voleu canviar la tècnica de carrera)
3. Augmenta la densitat mitocondrial de les cel·lules, per tant optimitzareu l’oxigenació de les cèl·lules.
4. Millora el metabolisme dels greixos, el fan més eficient.

 

Cal tenir en compte que tot això que t’he explicat serà més o menys aplicable en funció del l’esport i distàncies que practiquis.

Espero haver-te ajudat i a que planifiquis la teva temporada amb cap 🙂

 

0 comentaris

Deixa un comentari


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *