Per què entrenar la força?

Per què entrenar la força?

Segur que ja n’has sentit a parlar pero com ja sabras hi ha multitut d’estudis que indiquen que la força muscular millora la eficiència i la economia del moviment mitjançant la millora de la coordinació muscular i els patrons de reclutament motor.

Resumint….l’entrament de força ens ajuda a que s’hagi d’aplicar menys força relativa per a repetir un gest tècnic. Per tant l’esportista es fa més resistent o més ràpid en la distancia.

S’aconsella incloure l’entrenament abans que el de resistència, el més recomanable és deixar entre 2 i 6 hores, si és possible. No només per evitar possibles errors tècnics, sinó que pot servir com a activació neural per l’entrenament de resistència.

Imprescindible tant pels qui s’inicien com pels més experts. La força sempre suma, és salut, és rendiment .

 

Com s’ha de treballar?

El que es recomana és fer-ho de un a tres cops der setmana, depenent de l’esport i de la fase de la temporada en la que et trobis.

Les últimes evidencies suggereixen que la millor forma de fer-ho és a través de la velocitat d’execució, que no vol dir ràpides , ja que hi haurà una càrrega que frenarà el moviment. És a dir, cal fer les repeticions a la màxima velocitat possible en fase concèntrica i amb una càrrega que frenarà el moviment.

Aquesta metodologia no només té en compte el temps per repetició sinó que també mesura la pèrdua de velocitat en cada repetició. ( degut a la fatiga.)

Per maximitzar el teu entrenament de força cal:

1️⃣Realitzar el treball de força la màxima velocitat possible a cada repetició, recorda que no vol dir ràpid!. Amb una pèrdua de velocitat d’entre el 12 i el 20%. Amb un rang complert de moviment.

2️⃣Fer la meitat o menys de les repeticions possibles (aprox.) Això vol dir posar una càrrega en la qual podries fer “X” repeticions, d’aquests només caldrà que en facis la meitat, o menys!

3️⃣Càrregues entorn al 50-60% del RM ( RM =1 repetició amb el pes màxim.)

Hi hauria molts matisos a detallar ja que cada exercici té un propi protocol de pèrdua de velocitat i encara es segueix investigant.

Conclusions: Com pots veure estem fora i lluny de la fallida muscular,

I el que em sembla més espectacular és que banda de millorar la força ens crea una fatiga més baixa que si fem repeticions a menor velocitat d’execució i amb càrregues més elevades.

Això ens servirà per no acumular un excés de fatiga que pugui interferir en el nostre esport prioritari.

Aquí teniu un clar exemple que més no és millor.

0 comentaris

Deixa un comentari


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *