Quin tipus de ciclista ets? de fons o sprinter?

Quin tipus de ciclista ets?

De fons o sprinter?

L’objectiu principal de tot ciclista, que utilitzi un potenciòmetre com a material específic d’entrenament, és augmentar el seu nivell de producció de potència i ser capaç de sostenir-lo durant el màxim temps possible. El perfil de potència de l’ciclista és una forma de conèixer com respon el cos davant diferents esforços al llarg d’un període de temps determinat.

El perfil de potència del ciclista es constitueix a través de l’administració de quatre test maximals en els quals és necessari el mesurament de la potència dels ciclistes. Allen i Coggan (2012) van optar per determinar diferents períodes de temps, que van des dels 5 segons fins als 60 minuts de durada, per poder observar la potència mitjana màxima que és capaç de generar un subjecte en determinats moments. Les quatre proves plantejades són les següents:

  • 5 segons – Potència (Neuromuscular)
  • 1 minut – Capacitat anaeròbica
  • 5 minuts – Consum màxim d’oxigen (VO2max)
  • 60 minuts – Llindar Funcional de Potència (FTP)

 

En funció que dels resultats que obtinguis en aquests test podràs saber si tens un perfil més de sprinter o més escalador.  Quan n’hagis extret els W/kg a cada test podràs identificar-te millor a la taula que van proposar el mateixos autors.

 

 

I tu? quin perfil ciclista tens?

0 comentaris

Deixa un comentari


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *