, ,

Entrenament de força per a gent gran

Imagina que acabes de despertar-te i  estàs assentat al llit, vols aixecar-te, quina intensitat creus que has de fer per realitzar aquest moviment?, si ets una persona jove i sana probablement estiguem parlant d’un 30 o un 40% de la teva força màxima.

Imagina ara, que ets una persona gran i estas en la mateixa situació, costarà més o menys aixecar-te? Segur que ara utilitzaras un 80 o 90 % de la teva força màxima!!. Per tant creus que la gent gran ha d’entrenar la força? Ja no només per una qüestió de salut sinó també per qualsevol gest o activitat que realitzem en la vida qüotidiana.

Hem de trencar el mite de que el treball de força només és per gent jove i sana. Doncs, cal saber que la força és una de les capacitats que proporciona més salut i benestar.

Cal entrenar-la a totes les edats, especialment en gent gran. Per que? doncs bàsicament perquè a mesura que ens fem grans la musculatura s’atròfia, i perd força i volum. Com a conseqüència d’això s’empitjora la distribució de les estructures i òrgans interns i apareixen problemes musculoesquelètics, la gran majoria relacionats amb la columna ( cifòsi ) i a les atriculacions de les extremitats.

Per tant, a continuació et proposo uns exercicis que t’aniràn molt bé per millorar el teu benestar.

 

 

 

NOTA: Assessora’t per a realitzar correctament els exercicis.

 

 

 

0 comentaris

Deixa un comentari


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *