,

Iniciació al running

run

Com inicar-se al running?

Ara que ja estem en procés de desconfinament hem pogut veure gran quantitat de gent reenganxant hàbits esportius.

La veritat és que m’encanta veure tota aquesta gent fent activitat física, i sembla ser que l’esport rei és el running.

A continuació et detallo una serie de consells per tal que tinguis més adherencia:

1. En primer lloc hem de donar petits estimuls per tal que el cos s’adapti a córrer. El que et recomano és alternar caminar i correr. Començar caminant i fer petits intervals de correr. A partir d’aquí i  mica en mica anar ampliant els intervals de correr

2. El terreny: Convé que tinguis molt present el terreny, i seguint amb l’anterior post, convé que seleccionis un terreny tou, sobretot en les primeres setmanes d’entrenament, per tant eviat asfalt, serà molt millor caminar de terra o gespa.

3 . El calçat: Utiliza calçat de running, preferiblement amb una sola que amortigüi l’impacte, quan siguis capaç de mantenir tirades més llargues ja hi haurà calçats més indicats.

4 . La força. Està demostradissim que el treball de força ajuda a prevenir lesions i a milorar el rendment que esports de resistència. De vegades és molt oblidada , un pla d’entrenament de running sense força no és un bon pla!5. Aplica una càrrega progressiva. Conforme vagis entrenant convé que vagis incrementant la quantitat i la qualitat dels entrenaments. Però compte! no et precipitis que sempre poden apareixer les lesions!

6. Posa’t objectius: Per mantenir la motivació. Molt millor si també et marques microobjecius per seguir gaudint del procés. L’ objectiu ha de ser assumible per cada persona. Per alguns serà mantenir-se corrent durant X minuts, i d’altres buscaran fer la seva millor marca personal en una prova.

7. Cerca un grup per compartir la teva afició. T’ajudarà a motivar-te frontar nous reptes.

8. Gaudeix de tot el procés! amb constància i paciencia ho aconseguiràs! Jo també vaig començar a córrer fa 12 anys. Recordo el 1er dia que vaig fer 3km amb 22 minuts i vaig acabar esgotadissim. Des d’aleshores he comès molts error i no vull que els cometis tu. A hores d’ara segueixo progressant, a principi d’any  vaig fer la meva millor marca en 10k, amb 36:50  i 21k en 1 : 20:50. Teniem la marca de 42k però es va suspendre la Marató de Barcelona

 

0 comentaris

Deixa un comentari


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *